top of page

Tør du at lytte til det du ved er rigtigt?


Kan du forestille dig et arbejde, der fylder dig med livsglæde og energi? Et arbejde, hvor du må knibe dig selv i armen, fordi det er for vildt, at få penge for det du elsker at lave. Et arbejde, der føles som en hobby, og hvor dit bidrag gør en forskel for andre. Et arbejde der giver dig energi og overskud, fordi du laver præcis det du skal og du er præcis hvor du skal være – Du lever simpelthen meningen med dig liv!

Når et menneske vælger at give slip på kontrollen og læne sig ind i sit liv, i tillid til at vejen viser sig, bliver han eller hun sat fri. Når vi giver slip på fortid og fremtid, og tør stå sårbart i nuet, får vi adgang til en verden af kreative muligheder, og vi kommer i kontakt med vores autenticitet. Men lad os lige starte et andet sted.

Når man studerer spirituelle tekster om universelle lovmæssigheder, lærer man, at der er et overordnet mål med vores liv. Et mål der er i overensstemmelse med vores talenter og dybeste værdier. Vores mål, eller vores opgave, handler om at tjene andre, med det vi er gode til, på en måde så det passer med den vi er og det liv vi lever, eller ønsker at leve.

Det er din pligt og det er ikke egoistisk

Jeg tror på og oplever, at det ikke kun er muligt, men at det også er vores pligt, at bruge de gaver vi har fået, og tjene verden med dem. Vi lever i en tid med alt for meget frygt, stress og depression. En tid hvor mennesker brænder ud og lever i mistrivsel. Derfor giver det god mening at stoppe op, hvis du fornemmer, at der er noget der kalder på dig, eller hvis du oplever, at du er på afveje, og at livet er noget som venter ude i en fremtid.

Ved at undersøge dine kvaliteter, værdier og ønsker, kommer du tættere på at finde svar der fører dig i din rigtige retning. På den måde vil du udleve mere af dig selv og naturligt skabe gode og sunde processer i og omkring dig, til glæde for alle. Og nej, det er ikke egoistisk at sætte sig selv i centrum på denne måde – Det kan aldrig blive egoistisk at styre efter et meningsfuldt og autentisk liv. Tværtimod, måske kan man ligefrem sige, at det modsatte er egoistisk.

Dine forskellige stemmer og om at lytte uden at lede efter svar Hvis du vil undersøge, hvordan det ser ud, det der venter på at manifestere sig i dig, skal du lære at adskille dine forskellige ’stemmer’. Der er dit lille jeg og dit store jeg, eller dit sande jeg og dit ego, eller hvad du vælger at kalde det. Jeg skelner selv mellem min sjæl og mit ego.

Jeg plejer at forklare mit sande jeg eller min sjæl, som den del af mig, der aldrig har forandret sig. Selv om jeg udvikler mig, og har skiftet stil og retning i livet, så er der en del af mig, der forbliver den samme. Det er min sjæl. Det kan være abstrakt at forstå, men prøv om du kan genkende forskellen, på den glæde du oplever ved en smuk solnedgang ved havet, kontra den glæde du oplever, når du får et kompliment.

Jeg oplever den første som en stille og taknemmelig glæde og jeg forstår, at jeg er en del af noget mægtigere, og det gør mig ydmyg. Den anden glæde er også dejlig, men den handler kun om mig og mit ego, og den varer sjældent ved.

For at lytte til din sjæls stemme (din intuition) skal du gøre sindet (dine tanker og følelser) stille. For kun med et stille sind, kan du høre din sjæl. Din sjælestemme er meget subtil og måske abstrakt. Et stille sind gør det tydeligere for dig, hvad din intuition prøver at kommunikere til dig. Yoga og meditation er stærke redskaber til at stilne sindet, men det kan også være at en gåtur i naturen, skøn elskov eller en kreativ aktivitet, gør det for dig.

Når du lytter til din intuition, er det vigtigt ikke at lede efter svar, men i stedet lade dem komme til dig – i tillid til, at det du søger, kommer til dig.

“The art of listening comes from a quiet mind and an open heart.”

“The quieter you become, the more you can hear.”

- Ram Dass

Detektiv i dit eget liv Samtidig med at du begynder at træne at gøre dit sind stille, kan du undersøge dine værdier, talenter og færdigheder, for det vil give dig en idé om din retning. Din nysgerrighed og det der inspirerer dig, kan du også bruge til at blive bevidst om, hvad der optager dig, og du kan begynde at bemærke, om der er mønstre, der gentager sig i dine præferencer og valg.

Du kan være sikker på at elementerne i dit formål, vil bestå af aktiviteter, der er så naturlige for dig at gøre, at du slet ikke kan lade være. Det er aktiviteter, der er forbundet med stor glæde og stemmer overens med dine dybeste værdier. Måske vil du også opleve følelsen af nødvendighed – noget du synes er vigtigt for at skabe bedre balance i verden.

Dvs. at du på den ene side skal træne at blive stille og lytte til din intuition, uden at lede efter svar, og på den anden side, med dit mentale sind, lede efter dine særlige kendetegn.

Drevet af frygt og kærlighed og om at leve i tillid Dit formål består af essensen af dig, og er derfor tæt forbundet med dit hjerte eller din kærlighed. Det er også grunden til, at du kan blive rørt, når du er i kontakt med dit formål. Fordi du bevæger dig i en menneskelig verden, er det svært hele tiden at være i tillid og i hjertet. Du har også et ego, der, alt efter hvor meget du har arbejde med dig selv, fylder og påvirker dig. Dit ego kan både være positivt og negativt. Det kan have gode pointer og det kan drukne dig fuldstændigt i frygt eller selvtilstrækkelighed. Du skal lære at betragte dit ego og tage beslutninger med din intuition. Det er derfor, det er så vigtigt at træne at stilne sindet, så du ikke lader dig styre ubevidst af dit ego.

Jeg har erfaret, at der er en overbevisning, der hjælper mig med at skrue ned for mine frygtstemmer, og det er, at jeg har tillid til, at alt er som det skal være. Hvis der er støj på mine indre linjer, så ved jeg, at der er noget jeg har glemt, nemlig at jeg er et menneske, der har tillid.

Det hjælper også at huske på, at det er en pligt, at bruge de fine gaver du har fået, og at du skal tjene verden med dit bidrag. Det vil tage dig lidt ud af ligningen – for det handler slet ikke om dig, du er bare en kanal, der tjener et større formål.

Synkronicitet og det vigtigste spørgsmål Der er en meget smuk sideeffekt ved at begynde sin sjælerejse og det er, at du vil opleve meningsfulde hændelser, der vil bidrage til din rejse. Når du viser verden hvem du er, tiltrækker du de mennesker og situationer du har brug for. Vær bevidst om dit mål og lad dig ikke overmandet af det store forkromede billede af en drøm. Tag et skridt af gangen.

Spørg dig selv ’Hvad er det næste rigtige skridt’? Hvad kan du gøre allerede i dag, der vil føre dig tættere på målet.

Tør du at lytte, til det du ved er rigtigt? Det er så meningsfyldt for mig, at hjælpe mennesker i kontakt med deres essens, at jeg ville gøre det gratis. Jeg gør det faktisk ofte gratis, simpelthen fordi jeg ikke kan lade være. Men jeg ærer ikke mine gaver ved at give dem væk.


Som din rejsepartner, kan jeg hjælpe med at spejle dit potentiale og dine frygtstemmer, og være med til at støve din drøm af og lave en rejseplan.

Hvis du er med mig så langt, så bruge lige 3 minutter til på denne video med Oprah – hun siger det meget præcist.

CRISTINA SIGNORELLI binder menneskers nu sammen med deres formål, gennem virksomme samtaler, yoga og meditation.

bottom of page